Magyarországi Summerhill Közösség Weboldala
Tagoknak
Közösség
Olvasnivaló
Néznivaló

Film: Summerhill Dráma

Cikk dátuma: 2012. 06. 15.
Két új diák érkezik a Summerhill iskolába, egy eminens kislány, aki minden órára be akar járni, és egy lázadó fiú, aki egyre sem. De nemcsak diákok érkeznek, hanem tanfelügyelők is, akiknek ténykedése révén az iskolát a bezárás réme fenyegeti. Mit tesznek a diákok, hogyan próbálják megmenteni szeretett iskolájukat?

A film valós események alapján készített TV játékfilm, amit a BBC 2008 elején mutatott be.A film megnézése semmiképp sem helyettesíti a könyv elolvasását! Ez egy kedves, szerethető film, mely felvillant valamit Neill Summerhilljéből, de a könyv sokkal mélyebb, sokkal több! Kötelező olvasmány! (Bár ilyen nincs a Summerhillben.)
Dizájn
Az oldal nagyon ronda, tudom. Majd ha lesz egy dizájner, akit meg tudunk környékezni, hogy csináljon nekünk egy gyönyörű weboldalt, akkor megszépülünk.
Linkajánló
Napi idézet a Summerhillből
Az egyházak fenntartják azt a hazugságot, hogy az ember bűnben fogan és szüksége van a megváltásra. A törvény továbbviszi ezt a hazugságot, mondván, az emberiséget csak a gyűlölet tudja jobbá tenni, amit büntetésnek hívnak. Az orvosok és a gyógyszergyárak pedig azt a hazugságot táplálják, hogy az egészség megőrzéséhez mesterséges gyógyszerekkel kell tömnünk magunkat.További idézetek»
summerhill.hu, készíti: Nagy Zoltán és a közösség.