Magyarországi Summerhill Közösség Weboldala
Tagoknak
Közösség
Olvasnivaló
Néznivaló

Film: Summerhill Dráma

Cikk dátuma: 2012. 06. 15.
Két új diák érkezik a Summerhill iskolába, egy eminens kislány, aki minden órára be akar járni, és egy lázadó fiú, aki egyre sem. De nemcsak diákok érkeznek, hanem tanfelügyelők is, akiknek ténykedése révén az iskolát a bezárás réme fenyegeti. Mit tesznek a diákok, hogyan próbálják megmenteni szeretett iskolájukat?

A film valós események alapján készített TV játékfilm, amit a BBC 2008 elején mutatott be.A film megnézése semmiképp sem helyettesíti a könyv elolvasását! Ez egy kedves, szerethető film, mely felvillant valamit Neill Summerhilljéből, de a könyv sokkal mélyebb, sokkal több! Kötelező olvasmány! (Bár ilyen nincs a Summerhillben.)
Dizájn
Az oldal nagyon ronda, tudom. Majd ha lesz egy dizájner, akit meg tudunk környékezni, hogy csináljon nekünk egy gyönyörű weboldalt, akkor megszépülünk.
Linkajánló
Napi idézet a Summerhillből
Számomra nyilvánvaló, hogy egy olyan iskola, amelyben a rendkívül eleven gyerekeknek az iskolapadban kell ülniük és javarészt fölösleges tantárgyakat kell tanulniuk, az rossz iskola. Csak azoknak jó, akik hisznek az ilyen iskolában. Az olyan fantáziátlan állampolgároknak, akik engedelmes, fantáziátlan gyerekeket akarnak, akik beleillenek abba a társadalomba, ahol a sikeresség mércéje a pénz.További idézetek»
summerhill.hu, készíti: Nagy Zoltán és a közösség.