Magyarországi Summerhill Közösség Weboldala
Tagoknak
Közösség
Olvasnivaló
Néznivaló

Film: Summerhill Dráma

Cikk dátuma: 2012. 06. 15.
Két új diák érkezik a Summerhill iskolába, egy eminens kislány, aki minden órára be akar járni, és egy lázadó fiú, aki egyre sem. De nemcsak diákok érkeznek, hanem tanfelügyelők is, akiknek ténykedése révén az iskolát a bezárás réme fenyegeti. Mit tesznek a diákok, hogyan próbálják megmenteni szeretett iskolájukat?

A film valós események alapján készített TV játékfilm, amit a BBC 2008 elején mutatott be.A film megnézése semmiképp sem helyettesíti a könyv elolvasását! Ez egy kedves, szerethető film, mely felvillant valamit Neill Summerhilljéből, de a könyv sokkal mélyebb, sokkal több! Kötelező olvasmány! (Bár ilyen nincs a Summerhillben.)
Dizájn
Az oldal nagyon ronda, tudom. Majd ha lesz egy dizájner, akit meg tudunk környékezni, hogy csináljon nekünk egy gyönyörű weboldalt, akkor megszépülünk.
Linkajánló
Napi idézet a Summerhillből
A figyelmet ki lehet kényszeríteni, mert a figyelem tudatos cselekedet. Egy gyerek figyelheti a vázlatot a táblán, miközben a kalózok érdeklik. Bár a figyelem kikényszeríthető, az érdeklődés nem. Senki sem tud mondjuk arra kényszeríteni, hogy érdekeljen a bélyeggyűjtés, és magamat sem tudom kényszeríteni erre. Mind a jutalom, mind a büntetés az érdeklődést próbálja kierőszakolni.További idézetek»
summerhill.hu, készíti: Nagy Zoltán és a közösség.